Safe - Del 29

17 December 2013, 17:42

Tidigare: 

  "Thanks for the ride..", sa jag och pressade fram ett vänligt leende emot honom, innan jag öppnade dörren och klev ut. Harry gjorde ingen som helst ansträngning för att besvara leendet, eller mina ord, utan körde bara iväg så fort jag stängt dörren efter mig. Snacka om att den killen switchade lätt.

 

 

→ Cassie←

 

  På fredagen var det två dagar sedan jag hade gjort slut med Robert. Dock var det inte hans ansikte jag saknade att se. Jag hade nämligen inte heller pratat eller sett Harry på två dagar.
  Skolan gick rätt bra. Folk verkade ha vant sig vid att jag var där nu, så uppmärksamheten jag hade fått de första dagarna hade minskat drastiskt, till min lättnad. Betygen låg dock i botten, så jag hade en lång, ensam kväll fylld med plugg framför mig.
  "Hello?", ropade jag när jag klev in i hallen hemma och trampade av mig skorna.
  "We're upstairs!"
  Jag tog ett äpple från fruktkorgen i köket när jag passerade, och gick sedan upp för trappan. "What are you guys doing?", frågade jag och ställde mig i dörröppningen till mammas sovrum, där hon och mina syskon befann sig i sängen.
  "Mom is taking a nap, and we're watching Shrek!", sa Celine uppspelt och hoppade lite där hon satt på knä i mammas stora dubbelsäng. Mamma låg med ryggen emot mig, och jag antog att hon sov. Det var ovanligt att se henne ta det så här lugnt, när hon var nykter. Oftast for hon omkring som en virvelvind och gnällde på alla, eller så satt hon bara i soffan och drack vin.
  Jag vände mig om och tänkte precis gå till mitt rum när mammas trötta röst stoppade mig. "Cassie?"
  "Yeah?", frågade jag och vände mig emot henne igen, fast hon låg ännu med ryggen emot mig.
  "Could you babysit tomorrow? The girls insisted on taking me out.."
  Jag hade helt glömt bort att det var mamma födelsedag imorgon. Lördag. Samma dag som Niall. Dock hade jag inte hört någonting från Harry så jag skulle nog inte få träffa och gratta Niall. "Yeah, of course. You should go out", sa jag leende.
  "Okay", mumlade mamma sömnigt och jag vände mig återigen om och gick in i mitt eget rum. Jag stängde dörren efter mig och lade ner väskan på sängen.
  Att spendera min fritid med att plugga var nog bland det värsta jag visste, men efter en veckas frånvaro hade jag inget val. Jag plockade fram böcker till tre olika ämnen och slog mig ner vid skrivbordet med mitt orörda äpple.
  En väldigt lång stund senare hade jag skrivit klart en berättelse, räknat säkert tio sidor i matten, påbörjat en uppsats och mitt orörda äpple låg nu som ett äppelskrutt på sidan av mina böcker. Plötsligt plingade min mobil till av att ett meddelande ramlade in. Jag plockade upp den och såg att det var Harry som skrivit.

 

  || I still expect your company tonight. Be ready at 8. xoxo ||

 

  Direkt när jag läst meddelandet tittade jag på klockan. Nästan sju var den, och här satt jag med mitt smutsiga hår i en slarvig tofs, sköna myskläder på mig och nästan osminkad. Jag hade inte trott att jag skulle med på festen.
  Snabbt kastade jag mitt äppelskrutt i soporna innan jag skyndade mig ut till badrummet och tog en dusch.

  Lämpliga festkläder hade jag inte mycket av. När jag hade kastat ut bokstavligen hela min garderob på sägen kom fram till att det stod mellan en ljusblå, glittrig klänning som satt tight på överkroppen med blev väldigt pösig efter det och som hängde ända ner under knäna, och ett svart tygstycke som tydligen skulle föreställa en kort, åtsittande klänningen. Jag kunde inte föreställa mig att jag någonsin skulle kunna ha på mig den utan att visa hela rumpan, men eftersom den blåa gav mig en känsla av barnkalas hade jag inte riktigt något val.
  Jag hängde den svarta klänningen över sängkanten, letade fram några silvriga smycken som kunde passa till och bestämde mig för att ha klackar ikväll.
  När hela min outfit var utvald släppte jag ut håret från handduken som omgav det, och fönade det torrt. Efter det råkade jag slänga en glimt på klockan, som var kvart i åtta. Jag kände hur stressen ökade och började snabbt med sminket. Tack och lov var jag van vid att försova mig och sminka mig under tidspress, så det blev ändå inte allt för dåligt resultat.
  Just när jag stängde sminkväskan hörde jag tydligt hur en bil körde upp framför huset och jag hade ingen tid till att kolla efter om det var Harry, för jag var fortfarande inte påklädd. Snabbt drog jag på mig klänningen, som var minst lika tight som jag hade förväntat mig - ibland var det bra att jag inte hade särskilt stora bröst - och bökade sedan på mig ett par svarta kilklackar som jag hade ärvt från Kate.
  Jag kunde nu höra Harry's röst från undervåningen och vände mig om för att gå ner, men stelnade till när jag såg min egen spegelbild.
  Klänningen var axelbands-lös och tog slut rätt högt uppe på mina lår, vilket gjorde att det verkligen bara såg ut som ett svart tygstycke. Jag drog frustrerat på den undre kanten av klänningen, men det hjälpte inte alls. Nej, så här kunde jag inte gå.
  "Did you get my text?", frågade Harry som plötsligt stod i min dörröppning. Jag vände mig om emot honom och spärrade upp ögon.
  "I didn't hear you come", sa jag dumt och tog upp armbandet som låg på sängen.
  "Woah, that dress..", började Harry och granskad mig från topp till tå. "You look -"
  "Like a slut, I know", avbröt jag och försökte lönlöst få på mig armbandet. Av någon anledning skakade mina händer och jag suckade frustrerat när jag inte lyckades knäppa det lilla spännet.
  "Absolutely stunning", avslutade Harry sin tidigare påbörjade mening och gick igenom rummet, fram till mig. "Take a breath", uppmanade han samtidigt som hans stora händer ersatte mina små, och enkelt satte på mig armbandet.
  Jag gjorde som han sa och drog in ett djupt andetag. "I can't go like this", konstaterade jag sedan och såg ner över mig själv.
  Harry släppte min arm och såg på mig med ett leende. "Yes, you can."
  "I could might as well go naked, why leave anything to imagination?", muttrade jag och skällde i huvudet på mig själv för att jag inte köpt någonting festligt när jag fått pengar av mamma.
  "Guys like to imagine. Come on now", sa han och föste ut mig ur rummet.
  "Have fun now", sa mamma när vi kom ner för trappen, och jag antog att Harry redan hade berättat vart vi var på väg, eftersom hon inte frågade.
  "We will", svarade Harry och jag hoppades verkligen inte mamma hörde den där pojkaktiga, töntiga sarkasmen i hans röst.
  "Remember you're babysitting tomorrow", påminde mamma, och jag fick en känsla av att hon helst ville be mig komma hem och sova natten, men eftersom hon inte var van vid att lägga gränser visste hon kanske inte hur hård hon borde vara.
  "Yeah, right. I'll be home", lovade jag avfyrade ett leende emot henne, innan jag gick ut i hallen och öppnade dörren. "Let's go Harry."

  Det var ganska långt dit vi skulle, men det kändes ändå som att det gick väldigt fort att åka dit. Vi pratade inte särskilt mycket, men det gjorde ingenting för Harry hade på musik rätt högt, så det blev absolut ingen pinsam tystnad.

  När vi stannade utanför ett ett högt, stort tegelhus och båda klev ur bilen lade jag märke till hur snygg Harry var idag. Han hade på sig ett par mörka jeans, som vanligt, en svart kavaj och en mörk skjorta under det, som var uppknäppt de översta knapparna och blottade lite av hans bröst. En tunn, silvrig kedja hängde runt hans hals och ett litet kors som satt fast i kedjan vilade emot hans bara bröst där skjortan inte var knäppt. Håret var tillbakadraget från ansiktet och lämnad hans gröna ögon fullt synliga.


Ännu en rätt kort del, eftersom jag inte hade planerat exakt vad som skulle hända. Men nu är de framme vid festlokalen och nästa del blir nog både längre och mer händelserik. :)

Förlåt för eventuella stavfel, men jag hinner inte checka det supernoga idag...

 

Glöm nu inte bort att slänga in frågor till mig i mitt förra inlägg, så svarar jag på de någon gång under veckan. Tycker alla ska klura ut en fråga var och ställa den. ;)

Kommenterat av Berättelser om One Direction

Jättebra! Du är grym!:D

Svar: Åh, tack! :D
One D Tales

2013-12-17, 18:35:32
URL/Bloggadress http://berattelsermedonedirection.blogg.se
Kommenterat av My (1D Novell)

åååh såå bra, älskar Cassie och Harry alltså! haha :D

Svar: Tack, haha ja. Jag börjar också gilla de rätt mycket! :D
One D Tales

2013-12-17, 22:00:03
URL/Bloggadress http://novellermedonedirection.blogg.se
Kommenterat av Bella

Bra kapitel!

Svar: Tackar!
One D Tales

2013-12-19, 12:13:34
Kommenterat av Matilda

Jättebra! Färstår mig inte på dig, du är så grymt begåvad :)

Svar: Haha, åååh. Det värmer verkligen! :D
One D Tales

2013-12-27, 17:15:19
URL/Bloggadress http://matildasavelind.blogg.se
Kommentera

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: