Summer love - Del 25

02 April 2013, 22:24
Tidigare:
”Well, yeah.. I’m here now, and I promised to get Liam some painkillers” förklarade jag och Paul nickade.
”Oh, yeah. That’s a good idea. And you don’t need to rush back down here, we’re just gonna record some more solos for this song and then we’ll come up” sa Paul och vände sig sedan mot Harry. ”Your turn Harry. Take it from ’I know you’ve never loved..’ and go through your four lines of that verse”.
~ Liams perspektiv ~

Jag låg ner i soffan med slutna ögon och lyssnade på tanten som läste upp nyheterna på tv:n när dörren öppnades och någon kom in.
”Are you sleeping?” viskade Natasha samtidigt som jag hörde att hon tassade fram mot soffan. Jag gjorde ett snarkande ljud men lyckades inte hålla mig särskilt länge innan jag flinade. Jag kände att hon satte sig vid mina fötter och först nu öppnade jag ögonen och såg på henne.
”Here.. painkillers and water” log Nat och sträckte fram ett glas med vatten och två små tabletter mot mig. Jag satte mig upp i soffan och tog emot glaset.
”Thanks” mumlade jag och sköljde snabbt ner båda tabletterna med vatten.

Vi båda satt tysta ett bra tag och såg på tv:n där det nu var reklam. Sakta men säkert släppte huvudverken.
”How are you feeling?” frågade Natasha och det lät mest som att hon ville bryta tystnaden.
”Better” log jag. Nat nickade och vände blicken mot tv:n igen. Bortsett från tv:n var det tyst i rummet, men det var absolut ingen obekväm tystnad. Det var mer som två vänner som satt och såg på ett väldigt intressant program och därför inte sa något. Dock var det verkligen inget intressant program just nu, men ändå.

~ Natasha’s perspektiv ~

Jag kunde inte låta bli att fundera över om Liam ens tyckte att den här debatten om militären var intressant. Nej, inte kunde någon människa under 30 tycka att det här var kul att titta på. Dessutom pratade dom ju så oerhört fort så att jag som växt upp med svenska tyckte det var riktigt svårt att hinna höra vad dom sa.

Plötsligt skar en hög ringsignal genom rummet och både jag och Liam ryckte till lite. Det tog några sekunder innan Liam insåg att det var hans mobil som ringde. Han sträckte sig till bordet och tog den därifrån. Jag kunde inte höra vem det var, men han lät i alla fall glad över att prata med vem det nu var som ringde. När han sedan avslutade samtalet med att säga ”Yeah, I miss you too. And I love you babe. Bye!” log jag brett för mig själv. Jag fick genast en känsla av att Liam var en riktig toppen kille och den där tjejen var nog väldigt lyckligt lottad som hade honom.

”Who is the lucky one?” frågade jag när han hade lagt på. Liam tittade lite oförstående på mig och jag blev lite osäker. Det kanske inte var hans flickvän som hade ringt trots allt? Det kunde ju lika gärna ha varit en lillasyster eller något sådant.
”I mean, that was your girlfriend, right?” frågade jag och bet mig i läppen.
”Oh, yeah!” bekräftade Liam och log. Han måste ha sett på min blick att jag ville ha mer information än det där för han började i alla fall berätta lite. ”Danielle. She’s a dancer, that’s how I met her. She was one of the background dancers when me and the boys were in x-factor” förklarade han och man såg på honom när han pratade om henne att han verkligen älskade henne.
”Have you been a couple since then?” frågade jag och om jag inte var helt ute och cyklade så var det ju ungefär 2 år sedan.
”Yep. We go on very well and I really love her. I can’t imagine breaking up with her” svarade han och jag log brett.
”Seems to me like she’s a very lucky girl” konstaterade jag och Liam skakade på huvudet och flinade lite.
”I’m the one who is lucky” rättade han mig och jag skrattade lite.

”Speaking of girlfriends and stuff.. What’s going on with you and Harry?” frågade Liam sedan nyfiket och jag tog ett djupt andetag och funderade lite innan jag svarade.
”Ehm, we.. kinda kissed” fick jag generat fram och Liam höjde ögonbrynen.
”Well, I saw that.”
”Of course you did” suckade jag och Liam lade undan sin mobil och vände sig mot mig i soffan.
”Do  you like him?” frågade han och såg allvarligt på mig. Jag såg på honom under tystnad en liten stund men nickade sedan.
”Yeah, I do” erkände jag.
”And where are you going from here? I mean, everyone saw you kiss.. are you two together or?”.
”No.. I don’t think so” mumlade jag och tittade ner på mina händer. ”But he’s taking me out on a date” lade jag till och såg leende upp på Liam igen. Det kändes skönt att prata med honom om det här. Speciellt eftersom jag inte hade några tjejkompisar här i London som jag kunde vända mig till. Fast Harry kanske inte ville att jag skulle sitta och snacka om honom och mig till en av hans bästa vänner? Typiskt mig, alltid öppnade jag mig för mycket.

”Ehm, can we not tell Harry about this talk?” frågade jag och såg osäkert på Liam.
”What talk?” frågade han och flinade, som ett tecken på att han inte tänkte snacka om det till någon. Jag log brett och drog undan en hårslinga som föll ner i ansiktet.

~ Liam’s perspektiv ~

Vi fortsatte att se på debatten på tv, men det tog inte länge förrän den tog slut och det blev reklam.
”So.. you got pretty upset when you called that Tyler guy yesterday... what was that about?” frågade jag lite försiktigt och såg på Natasha för att se hennes reaktion. Med tanke på hur ledsen hon hade blivit igår kanske hon inte ville prata om det här.

Natasha vände sig sakta mot mig och drog upp benen under sig så att hon satt i skräddarställning. Man såg tydligt hur hennes bröstkorg utvidgades när hon tog ett djupt andetag och sedan strök hon undan en brun lock av hår från ansiktet innan hon mötte min blick.
”Well, like I told you and Louis, Tyler and I wasn’t in a relationship or anything like that. I liked him, I really did, and I thought that maybe he liked me too. When I called him he was very drunk...” började hon men tog en liten paus. Hon rynkade pannan och jag tyckte att hennes ögon såg lite blanka ut, kanske en aning tårfyllda. Sedan blinkade hon några gånger och tog återigen ett djupt andetag - det såg ut som om hon kämpade med att hålla sig samlad. Efter det fortsatte hon berätta om vad som hade hänt när hon ringt Tyler. Vad hon hade hört och allt det.

”When you talk about him you’re saying that you did like him..” sa jag efter att hon hade berättat klart. ”Does that mean you don’t like him anymore?” lade jag till och Natasha såg fundersam ut.
”I don’t really know.. I don’t feel the same way about him anymore, something has changed. But I can’t say that I don’t like him” förklarade hon och såg sedan ner mot sina ben. Vi båda satt tysta en stund och jag tänkte igenom det hon hade berättat. Även om jag inte visste särskilt mycket om den där Tyler så kändes det inte som om han var en särskilt bra kille, och även om jag inte kände Natasha så jätte bra så visste jag att hon förtjänade en riktigt bra kille.

”Does that make me a bad person?” frågade Natasha plötsligt och jag tittade lite förvirrat på henne. Vad pratade hon nu om? Tydligen såg hon på mig att jag var inne i min egen lilla tankebubbla ännu och inte förstod vad hon menade.
”I mean.. even though I still like Tyler I am going out with Harry this Friday” förtydligade hon och såg fortfarande ner på sina ben. Jag tänkte efter lite och skakade sedan på huvudet.
”You told me that you like Harry, so no. I don’t think that makes you a bad person at all” sa jag ärligt och Natasha vände nu upp blicken mot mig.
”Really?” frågade hon och såg väldigt ängslig ut. ”Because I feel terrible! Everything about this date feels so messed up. Not only the fact that I still like Tyler, but the fact that my best friend is totally in love with all of you, mostly Harry. She’s crazy about him and I don’t know how to tell her about all this.. she’s totally gonna hate me and I’m not gonna be able to live with that!” babblade Natasha på och hennes röst skar sig lite i slutet. Nu såg jag klart och tydligt hur hennes ögon fylldes med mer och mer tårar som sakta svämmade över. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga så istället makade jag mig lite närmare henne i soffan och drog in henne i en kram.
Kanske lite seg del med en massa prat, men ja.. det blev som det blev.
Tack för alla era fina kommentarer på det förra inlägget! Det gör min dag att logga in och se hur gulliga kommentarer ni lämnar åt mig. :')
Jag kommer nog att fortsätta på den här novellen ett tag till. Det verkade ju som att ni gillar den även om det kanske inte är så jätte mycket drama. :) Fast jag kommer förstöka få in lite mer drama snart, lovar!
Kommenterat av Berättelser om One Direction

Jättebra! Tycket inte alls att det blir tråkigt med prat!:)

2013-04-03, 00:48:10
URL/Bloggadress http://berattelsermedonedirection.blogg.se
Kommenterat av Anonym

super! den är inte alls tråkig. vad har du fått det i från? super bra tycker jag!

Svar: Vad menar du med det..? Fått vad ifrån?
One D Tales

2013-04-03, 17:15:30
Kommenterat av Kajsa :)

Yeey, Älskar denna novellen! :)

2013-04-04, 21:41:42
URL/Bloggadress http://www.kajsaviolas.blogg.se
Kommenterat av Matilda! ;)

Skiiiet bra! :) Kika gärna in min novell! Skulle betyda mycket ♥

2013-04-05, 10:53:06
URL/Bloggadress http://onedirectiionnovell.devote.se
Kommenterat av Sofia

Tycker inte alls att det blir för... segt när de pratar mycket.
Man får istället veta hur de tänker och tycker.
Jättebra del förresten, glömde skriva det<3

2013-04-05, 13:43:56
Kommentera

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: